Frankrike

Glid fram på de franska kanalerna och floderna genom grönskande landskap, vackra byar och charmiga vingårdar. I Frankrike är slussarna automatiska och har slussvakter så det är enkelt även som nybörjare att köra flodbåtar i Frankrike. Klimatet är varmt och behagligt från tidig vår till sen höst, vi rekommenderar att åka i maj, juni eller september om man vill att det ska vara lite lugnare och mindre trafik på kanalerna. Man lägger till där man själv önskar efter kanalen för natten och promenerar eller cyklar till närmsta by för något att äta och dricka. Under många av rutterna så åker man genom eller nära vingårdar och kan enkelt ta sig till vingården för att köpa med sig en flaska lokalproducerat vin att avnjuta ombord. Det går att hyra cyklar att ha med ombord.

En tur vi gärna rekommenderar för förstagångsresenären är vackra Canal du Midi i södra Frankrike.

Det finns möjlighet att hyra båtar för bara några nätter eller veckovis. I Frankrike kan man åka tur och retur från och tillbaka till samma marina alternativt så åker man enkelväg mellan två olika marinor och lämnar alltså båten på en annan marina än där man började. 

Läs under respektive marina om de olika rutterna man kan välja att köra. 

Krav för att få hyra: Inga alls. Ingen tidigare erfarenhet krävs för att kunna hantera båtarna som är mycket lättkörda och fullt utrustade.

Kontakta oss gärna för aktuella erbjudanden och offert.

Sortera din sökning

Båt Europa 600
Confort 1350 B för 8-10 personer
Confort 900 DP för 4-7 personer
Estivale Duo för 2-4 personer
Estivale Octo för 8-10 personer
Estivale Quattro B för 4-6 personer
Estivale Sixto för 6-8 personer
Europa 400
Horizon 1 för 2-4 personer
Sedan 1310 för 10-12 personer
Sedan N1000 för 6-8 personer
Sedan N1170 för 8-10 personer
Antal sökresultat: 13