Saverne Marina

Det inte utan anledning som Alsace-Lorraine är en väldigt populär destination för en kanalbåtssemester. Den lilla franska regionen Alsace och grannregionen Saarland i Tyskland är lika vackra som den konst och arkitektur man hittar i byarna i de två områdena.

Längs vattenvägen ligger Vogeserne – en blåtonad bergskedja som möter dig med utsträckta barrskogar och är det perfekta målet för vackra vandringsturer till de gamla borgarna som ligger högt upp i bergen.

Graciösa kanaler löper genom humleträdgårdar och ängar med storkar och hägrar. På Canal de la Marne au Rhin reser du igenom bedårande byar som Saverne, förbi båthissen vid Lutzebourg och till det livliga Strasbourg eller Nancy. Stanna och ta något att dricka på någon mysig pub och njut av de spröda Alsacevinen, en av de lokala ölerna eller den lokala flamberande pajen.

Båthissen St. Louis Arzviller, nära Lutzelbourg är en av båtturens absoluta höjdpunkter. Båthissen är en betagande konstruktion som lyfter båtarna 45 meter upp av bergssidan på blott 20 minuter. Tidigare skulle man igenom 17 numera förfallna slussar på bara 4 kilometer.

Åker ni till Strasbourg kommer ni att hitta en ren idyll bakom muren: snäva gator med vackra korsvirkeshus, vackra pelargoner, en betagande katedral och torg med caféer, vinhus och ett otroligt liv på gatorna – allt sida om sida med moderna byggnader som passar sig för en stad som rymmer Europaparlamentet. Strasbourg kan med sin fantastiska arkitektur och kosmologiska charm också stoltsera med att vara under UNESCO:s beskydd.

Res mot väst genom de böljande markerna i Lorraine-regionen som också är ett fantastiskt fiskeområde. Upplev basilikan Saint-Nicolas-de-Port före du ankommer till den vackra byn Nancy, med Place Stanislas, hippa inköpsmöjligheter och en café crème i solskenet. Res mot öst på Canal de la Marne au Rhin och tillbringa lite av tiden i den kosmopolitiska staden Strasbourg eller besök nöjesparken Rust, vid sidan av den tyska gränsen.

Det finns många slussar i Alsace, som tar extra tid men färdrutten är charmerande, då du reser förbi små mysiga landsbyar, berg, m.m.

Strasbourg: Besök denna världsarvsstad med dess fantastiska arkitektur, läckra restauranger och vänliga kosmopolitiska charm
Frankrikes äldsta kyrka Saint-Pierre-aux-Nonnains Basilika från det fjärde århundradet
Glasmosaikfönster i katedralen Saint Stephen of Metz
Saarland i Tyskland som är ett favoritresmål för naturälskare
Barokslottet och den öppna marknadsplatsen Saarbrücken som är perfekt för en måltid i solskenet
Båtlyften Saint-Louis-Arzviller – ett ingenjörsmästerverk som lyfter eller sänker din båt 45 meter på endast 20 minuter
Fina cykelrutter på de gamla, välbevarade pråmdragarspåren

Saverne - Harskirchen: 73 km, 30 slussar, 18 h kryssning totalt
Saverne - Mittersheim - Saverne: 122 km , 52 slussar, 32 h kryssning totalt


Närmaste flygplats är Strasbourg 40 km

Confort 1350 B för 8-10 personer
Confort 900 DP för 4-7 personer
Estivale Duo för 2-4 personer
Estivale Octo för 8-10 personer
Estivale Quattro B för 4-6 personer
Estivale Sixto för 6-8 personer
Sedan 1310 för 10-12 personer
Sedan N1000 för 6-8 personer
Sedan Primo för 2-4 personer
Antal sökresultat: 9