Om oss

Välkommen till Classic World of Travel AB (tidigare ECstay AB). Vi är en researrangör som skräddarsyr annorlunda resor till Storbritannien, Frankrike, Irland, Mallorca och Italien för er som reser på egen hand eller i en större grupp. Vi hjälper även företag med arrangemang av konferens och incentiveresor.

Vårt program av boende omfattar allt från vackra exklusiva villor i Toscana, pittoreska stugor på engelska landsbygden till slott och herrgårdar i Frankrike. Vi har villor och slott lämpliga både för privat semester, bröllopsarrangemang och för företagets konferens.

Classic World är också ledande förmedlare av flod- och kanalbåtar och hjälper er med både råd och planering.

Vi kan även hjälpa er att hitta lämpliga flyg- och färjebiljetter, hyrbil, transfers som komplement till ert boende som vi arrangerar efter Era önskemål. Vi kan även hjälpa till med bokning av teater- och operabiljetter, ridning, golftider, falkonering etc. Eller utflykter med guide för Er som vill ha ett komplett arrangemang vid t.ex. en konferens eller i samband med en incentiveresa. Classic World är en researrangör som säljer till resebyråer, företag och privatpersoner.

Kontaktpersoner på Classic World är Mats Kalles VD. Ansvarig för grupp- och konferensresor är Ulrika Gustafsson. Styrelseordförande är Mattias Sesemann.
Vårt organisationsnummer är 556457-5297 och momsregnr SE556457529701. Företaget som bildades 1992 har sitt säte i Stockholm.


Vårt kunnande är er trygghet för en lyckad resa!

Classic World är medlem i Svenska Resebyråföreningen (SRF) samt att vi alltid har en resegaranti vars belopp årligen fastställs av Kammarkollegiet.

 

Kronan på verket


Vi vill poängtera betydelsen av den klassificering som vi på Classic World valt att publicera. Våra kronor följer i stort den oficiella hotellklassificeringen och dess stjärnor, såvida vi inte anser att den inte motsvarar denna. Med andra ord kan vi i vissa fall klassa objektet med färre antal kronor.


Classic Worlds betygsskala:

  - enkelt & charmigt
  - god standard
  - hög standard
  - mycket hög
  - exklusiv

 

Vår bedömning är följande:

Enkelt & charmigt - motsvarar ett 1-2 stjärnigt hotell, bra läge och rummen har dusch och toalett men kan vara av äldre standard.

God standard - innebär 2-3 stjärnigt klassiskt hotell med bra läge, rent fräscht men saknar några faciliteter.

Hög standard – som ett 3-4 stjärmigt hotell, charmigt med bra faciliteter och suveränt läge.

Mycket hög – motsvarar ett 4-5 stjärnigt hotell med fin utsikt och mycket bra service och komfort.

Exklusiv - innebär 5+ stjärniga deluxehotell/slottshotell med all tänkbar service och komfort