Kambodja/Vietnam

Lotus Cruises 7 dagar Siem Reap - Ho chi Minh 5 stars

Dag 1 Avresa från Ho Chi Minh City på eftermiddagen till hamnen i My Tho för att gå ombord på den lyxiga båten Mekong Navigator och installera er i er eleganta svit. När resan uppströms börjar mot Cai Be, upplevs den hjärtliga gästfriheten på soldäcket vid en välkomstmottagning och en introduktion till vår vänliga och professionella besättning som kommer att presentera en säkerhetsgenomgång. På kvällen erbjuds en introduktion till det vietnamesiska köket.

Dag 2 Efter en kort segling till Cai Be, kommer den engelsktalande guiden att följa er ut på en utflykt på floden in i de smalare kanalerna i Cai Be, görs ett stopp för att besöka Ba Duc House, ett traditionellt vietnamesiskt hem och trädgård samt en traditionell risfabrik där flitiga hantverkare tillverkar rispapper, risvin och poppat ris. 

Dag 3 Denna morgon gör vi en kort resa från vår båt till en bondby på Mekongdeltat, My An Hung-byn. Vi går genom den grönskande byn, interagerar med bybor, njuter av färsk kokosnöt... En lokal familj bjuder in oss på lite honungste och frukt medan vi njuter av "don ca tai tu" dvs folkmusik, följt av en imponerande VOVINAM Vietnam Martial Konst utförd av tonåringarna i byn. Vidare åker vi till öbyn Hong Ngu i Mekongdeltat, nära gränsen mellan Vietnam och Kambodja. Här vävs ett stort antal traditionella khmerhalsdukar i många byhem och exporteras till Kambodja. Vissa bybor är också broderikonstnärer och visar sin konst. Innan vi återvänder till båten erbjuds en promenad runt den vackra vintergröna ön, och ett stop för ett besök hemma hos en lokal krigsveteran.

Dag 4 Idag korsar vi gränsen mellan Vietnam och Kambodja. Koppla av och njut av fritiden på soldäcket, i loungen, biblioteket eller underbara La Vie-spa tills vi förtöjer nära staden Phnom Penh sent på kvällen. Det är en fascinerande förvandling av arkitekturen vid floden. Spännande kulturaktiviteter kommer att äga rum ombord.

Dag 5 Idag lär vi oss mer om de mörkaste dagarna i kambodjans historia. En 45-minuters bilresa genom landsbygden ligger Choeung Eks en massgravsplats för de som dödades under Röda Khmerernas regim mellan 1975 och 1979. Gå genom fälten, besök det lilla museet och den buddhistiska minnesstupan och lär dig mer om de grymheter som begicks under Pol Pots regim. Innan man återvänder till skeppet besöker man folkmordsmuseet Tuol Sleng (även känt som S-21), en före detta skola som omvandlades till Röda Khmerernas huvudfängelse och tortyrhögkvarter. Kulturell underhållning före middagen tillhandahålls på soldäcket medan gästerna beundrar en föreställning av barn från Aspara, khmerernas nationaldans och andra traditionella folkdanser.

Dag 6 Frukosten intas ombord innan gästerna hälsas välkomna på piren av sin utsedda Tuk Tuk-förare för en förtrollande rundtur på de bästa platserna i Phnom Penh. Tuk Tuk föraren trampar skickligt längs floden till det kungliga palatset som är den officiella residens för kungen av Kambodja. Huvudpalatset består av flera byggnader och är en viktig symbol för kungariket i vackert anlagda trädgårdar. Throne Hall och Moonlight Pavilion, den berömda Silver Pagoda besöks, hem för Kambodjas Emerald Buddha och Maitreya Buddha täckt med mer än 9 000 diamanter.
Stadsrundturen fortsätter med Tuk Tuk till Nationalmuseet, Kambodjas största kulturhistoriska museum med en av världens största samlingar av Khmer-konst och keramik samt angkoriska artefakter, utgrävda vid Angkor Temple-komplexet i Siem Reap och längre bort i Kambodja . På eftermiddagen är gästerna fria att utforska Phnom Penh ytterligare på en mängd valfria utflykter till en liten kostnad. Alternativt kan gästerna välja att shoppa eller prova stadens livliga restauranger och barer.

Dag 7 Morgonen börjar med ett besök i den lantliga och charmiga byn Angkor Ban, med sina styltade hus och betande Brahim-kor. Ett besök görs i hemmet hos en lokal familj som berättar om sin livsstil, sedan vidare till den lokala skolan för att gå med barn i deras klassrum och se en typisk skoldag. Lugn promenad tillbaka mot båten. Denna vandringsväg inkluderar ett kort stopp vid det lokala klostret innan du återvänder till fartyget för att segla vidare uppströms till Wat Hanchey. Eftermiddagen börjar med en promenad uppför kullen till Wat Hanchey, ett blomstrande religiöst komplex av både hinduiska och buddhistiska tempel med hisnande panoramautsikt över Mekong. Det finns möjlighet att ta emot en traditionell buddhistisk vattenvälsignelse från klostrets bosatta munkar. Det finns många enastående stupor, tempel, pagoder och statyer värda att utforska innan du går ner för alla 303 trappstegen när du återvänder till skeppet. Det finns även en buss för upp- och nedfärd av kullen. Före middagen samlas gästerna på soldäcket för en avskedsmottagning med hela besättningen följt av en kambodjansk avskedsmiddag i Le Marche Dining Room.

Pris inkl: Helpension inklusive temamiddagar, vin, öl och läsk till lunch och middag, välkomstmottagning med champagne, kaffe och fina teer tillgängligt hela dagen på en särskild plats, gratis cocktail varje dag, fatöl och sprit, gratis vatten under utflykter. Gratis wi-fi på rummet och allmänna utrymmen, autentiska utflykter med dedikerade guider som anges i programmet, engelsktalande besättning ombord.

Bokningsförfrågan

Pris per person

Lågsäsong från
26 300 sek
Högsäsong från
35 800 sek

Förfrågan är ej bindande

Dela med vänner Facebook share link Twitter share link Tipsa en vn

Andra Bröllop i Frankrike, Italien

Adare Manor
Amberley Castle
Balbirnie House
Belmond Caruso Hotel
Belmond Cipriani
Belmond Villa Sant Andrea
Castello della Castelluccia
Castello di Casole
Castello di Meleto
Chartra Seadream för ditt bröllop ombord
Chateau D´Etoges
Antal sökresultat: 47