Whitchurch Marina

För dig som vill åka kanalbåt till Llangollen och uppleva fantastiska och spektakulära aqviadukter. För dig som önskar åka mot Llangollen men vill ha lite mer körtid per dag tipsar vi om Wrenbury marina. Önskas samma rutt men kortare körtid är Blackwater ett bra alternativ, se respektive marinas sida för mer information.

 

 

Whitchurch - Llangollen tur och retur
7 nätter, 4 slussar och 4 h kryssning per dag (totalt 27 h kryssning) (Gul/brun linje på kartan ovan)

Dag 1
Incheckning och så påbörjar ni kanalbåtsäventyret. Efter ca 2 h kryssning kan ni lägga till i byn Platt Lane. Bra att veta är att första sträckan finns det inte någon pub så se till att ha handlat med er mat för första kvällen för att njuta av första middagen ombord på er båt som har ett fullt utrustat kök.

Dag 2
Morgonen börjar med kryssning genom vacker natur och sjöarna Cole Mere och Blake mere för att sedan passera byn Ellesmere som har många fina pubar och butiker, ett perfekt stop för lunch (3,5 h från Platt Lane)
Kanalen fortsätter vindlande genom den vackra naturen och ni ser på håll Frankton Locks.

Efter 2 slussar når ni Lion Keys Pub där ni kan lägga till för natten (ca 4 h kryssning efter lunch)

Dag 3
Efter byn Chrik kryssar ni nu in i Wales och nu blir naturen mer dramatisk med höga berg och runt en krök dyker Chirk aqueduct upp just före Chrik tunnel. Chirk Aqueduct är 21 meter hög och 220 meter lång.  Vid bro 21 kan ni lägga till och besöka puben The Bride Inn som är den sista puben i England innan ni åker över Chirk in i Wales. Se till att ingen är på väg över Aquedukten när ni väljer att påbörja er överfärd.

Efter Whitehouses Tunnel påbörjas Pontcysyllte Aqueduct med en absolut hänförande utsikt över dalen och River Dee. Direkt efter aquedukten finns två pubar där ni kan lägga till för natten eller så fortsätter ni till bro 41 och the Sun Trevor.

Dag 4
Kanalen blir nu lite smalare och här kan man njuta av vacker natur och fågelsång på er väg mot den vackra byn Llangollen. Snart dyker den vackra byn Llangollen upp, väl värt ett besök innan ni vänder om och går tillbaka mot Whitchurch

Dag 5 tillbaka färd

Dag 6 tillbaka färd

Dag 7 båten återlämnas

 

Närmaste flygplats är Manchester (direktflyg med SAS och Norwegian) ca 1h 30 min enkelväg flygplats - marina
Närmaste tågstation är Nantwich som ligger 7 km från marinan
Närmaste supermarket finns i Whitchurch ca 1,5 km från marinan.

 

Eagle för 6-7 personer
Gull för 4-6 personer
Heron för 4-5 personer
Owl för 8-10 personer
Trush för 4-6 personer
Antal sökresultat: 5