Norra Italien, Italien
King of Culatello di Zibello
KING OF CULATELLO DI ZIBELLO – (2 nätter-3 dagar) Mån-fre
Parma regionen
Dag 1
Eftermiddag: Ankomst och incheckning på Antica Corte Pallavicina, ett vackert slottshotell intill floden Po som förutom tinnar och torn ståtar med en Michelinrestaurang
Ni får besöka den imponerande källaren där man lagrar exklusiv Culatello di Zibello (lufttorkad skinka) innan en 3 rätters middag serveras i hotellets Michelin restaurang.
Dag 2
Riklig frukost ”från gård till bord” med gårdsproducerade produkter som färska ägg, mjölk och sylt.
10:30 Matlagningskurs fokuserad på den italienska pastatillverkningstraditionen där ni lär er tillaga anolini, ravioli, tagliolini, tagliatelle, stringoni och pasta rasa.
Lunch: Njut av det du har förberett i köket under förmiddagen, en välförtjänt lunch i typisk italiensk stil, inklusive viner.
Eftermiddag: Fri eftermiddag för att njuta av en cykeltur längs flodstranden eller lära sig mer om områdets viner på en vinprovning.
Middag: Middag på hotellets restaurang Hosteria del Maiale
Dag 3
Morgon: Frukost, utcheckning
PRIS från 5300 SEK/person Inklusive:
• 2 nätter i DBL rum på lyxiga Antica Corte Pallavicina
• Guidat besök i Culatellos källare
• 1 välkomstmiddag på restaurangen med Michelinstjärnor (exklusive vin)
• 1 matlagningskurs med lunch
• Cykeluthyrning (beroende på tillgänglighet)
• Välkomstdrink på Fidenza Village Luxury Outlet + VIP-kort för 10 % extra rabatt.
• 3-rätters middag från jord till bord på Hosteria del Maiale