Marina Falkirk

Falkirk - Edinburgh tur och retur

7 nätter , 14 slussar och ca 4-8 h kryssning per dag
Denna tur kan även göras på 4 nätter (måndag-fredag)

14.30-16.00 Incheckning i Falkirk marina och instruktioner innan er färd mot Edinburgh. Resan börjar med den enda roterande båtliften i världen Falkirk wheel. Efter hjulet dyker Falkirk tunnel upp och ett trafikljus visar när det är er tur att påbörja den 695 m långa tunneln.
2 h från marinan i Falkirk vid bro 56 finns det en supermarket om ni vill proviantera. Ca 3 h från marinan, vid bro 49 finns det en bistro med gott om plats att lägga till utanför. Efter detta möter ni den första spektakulära Akvedukten på denna tur, Avon Akvedukten som är skottlands längsta (247 m) och högsta.  
4 h från marinan kommer ni fram till den historiskastaden Linlithgow och Linlithow Palace. Detta är ett perfekt ställe att lägga till för första natten. Strosa in till staden där ni kan välja mellan flera pubar att äta middag på.
8 h från marinan finner ni kanalturens andra akvedukt, Almond Akvedukten med sina 5 imponerande bågar följd av Bonnington Akvedukten. Mot kvällen kommer ni fram till Ratho en liten vacker by vid kanalen som dessutom har en trevlig pub för middag.
12 h från Falkirk glider ni in i Edinburgh och har då en kort promenad in till centrum. För att åka in i Lochrin basin så måste ni åka under Leamington Bridge som måste förbokas på +4407795827712
Både plats för att lägga till och en pub finns i Edingburgh Quay. Nu är det dags att upptäcka Edinburgh innan det är dags att vända tillbaka till Falkirk marina.

Gull för 4-6 personer
Weaver för 2-4 personer
Trush för 4-6 personer
Antal sökresultat: 3