Hilperton Marina

 

En härlig kryssning på floden Avon från Hilperton förslagsvis till Bristol via Bath tur och retur. 

 

Hilperton – Bristol tur och retur
7 nätter, 28 slussar, ca 4 h kryssning per dag (totalt 25 h) (Grön linje på kartan ovan)

Dag 1
Incheckning och instruktioner för er kanalbåt. Om ni vill handla så kan ni gå längst med en liten stig till bro 166 där en matbutik finns. Ni befinner er nu även i utkanten av den förtjusande staden Trowbridge. Bara en timme från Hilperton når du den medeltida staden Bradford på Avon. Här kommer ni att nå er första sluss med pub intill. Lägg till för kvällen, ni har kryssat 1 h denna dag

Dag 2
Floden Avon rinner fram längs med kanalen och byn Avoncliff är ett trevligt ställe för att stanna till för en afternoon tea med utsikt över floden. När ni närmar er Avoncliff-akvedukten ska ni använda er tuta och närma er kröken med försiktighet. Lite längre fram, om ni förtöjer vid Limpley Stoke Bridge, och går nerför järnvägsbron och svänger vänster hittar ni en härlig 400 år gammal pub som heter Hop Pole. Vidare korsas Dundas akvedukt från år 1804. Vid Claverton Road Bridge ligger The American Museum inrymt i en herrgård byggd 1820. Museet rymmer amerikansk konst från 1700 talet. Bathampton & Bathwick ligger i utkanten av Bath. Det finns förtöjningar vid Bathampton. Det finns också förtöjningar vid Darlington Wharf. För att besöka Bath är det bästa att förtöja högst upp på Bath Lock, i linje med stadens hustak och en trevlig promenad från stadens centrum.
(Kryssning 3,5 timmar)
 

Dag 3
Denna dag kan ni tillbringa för att utforska Bath. Bath utvecklades först som en kurort av romarna för dess naturligt varma källor. I byn finns många romerska byggnader att se och vid Royal Crescent ligger Jane Austen museet.
 

Dag 4
När ni lämnar stadens centrum passeras Weston Lock (sluss) och ni når snart utkanten av Saltford. Om ni vill besöka staden så är det bäst att lägga till vid Kelston. Fortsätter ni vidare på kanalturen så är det nu betesmarker som flankerar båda sidor av kanalen när ni går förbi den lilla byn Swineford där det finns en ny sluss. Swan Inn ligger slussen och denna sträcka av floden är en favorit för många.
Avon Valley Adventure & Wildlife Park ligger bredvid floden strax förbi Bitton järnvägsbro 211.
När ni närmar er Keynsham (strax före kurvan) är det dags att återigen använda er tuta, fortsätt med försiktighet längs denna sträcka. Keynsham är praktiskt eftersom det finns gott om förtöjningar och butiker att bunkra upp för den fortsatta resan. Snart är slussen Hanham framför er, det finns förtöjningsanläggningar för törstiga båtförare i närheten slussen. Det finns två pubar vid floden - The Lock & Weir & Checkers och de har båda förtöjningar för besökare.
Ni befinner er nu vid den tidvattenspåverkade delen av floden Avon under jurisdiktionen för Bristol City Council. Förtöj inte mellan Hanham & Netham-slussarna eftersom det är tidvatten.

Väl framme i Bristol finns många butiker, museum, pubar och mycket mer att upptäcka
Dag 6 tillbaka färd
Dag 7 tillbaka färd
Dag 8 Båten återlämnas


Det är 12.5 h kryssning tillbka till Hilperton så det finns gott om tid för att kryssa tillbaka.

Närmaste flygplats är Bristol eller London. Närmaste tågstation och supermarket finns i Throwbridge ca 200 m från marinan.

Eagle för 6-7 personer
Gull för 4-6 personer
Heron för 4-5 personer
Owl för 8-10 personer
Swan för 8-12 personer
Weaver för 2-4 personer
Goose för 6-8 personer
Trush för 4-6 personer
Antal sökresultat: 8