Alvechurch Marina

*På många båtar erbjuder vi just ni 15% rabatt under mars månad*

I mellersta England finns många fina kanalbåtsturer att välja mellan, från Alvechurch marina kan man antingen välja en rundtur på Stourport Ring eller en tur- och retur till Shakespears hemstad Stratford-upon-Avon.


Stourport ring 7 Nätter, 116  slussar och ca 7,5 kryssningstimmar per dag (52 h totalt) (Orange linje på kartan ovan)

Denna tur tar er genom det vackra Engelska landskapet men också genom centrum av Birmingham med en mängd butiker, barer och restauranger, Symphony Hall, museer och konstgallerier. Ni kan också stanna till vid det trevliga universitetet, Strax söder om Birmingham finns den botaniska trädgården och Cadbury World. Botaniska trädgården öppnade 1832 och rymmer över 7000 växter. De är hem för British National Bonsai Collection och är också värd för en mängd olika evenemang och utställningar för hela familjen. Gillar ni choklad så är Cadbury World ett måste! Lär dig hur choklad tillverkas och köp med er något gott att njuta av på er båt. 

Efter att ha lämnat Birmingham, genom Netherton Tunnel till Merry Hill och Staffordshire & Worcestershire Canal, möts ni av det vackra landskapet. Staffordshire och Worcestershire Canal är en av de kanaler med mest historia då den byggdes 1771 för att transportera handeln med keramik till Gloucester och Bristol och den har behållit många av sina ursprungliga detaljer.
Denna kanal leder er till floden Severn vid Stourport med den vackra Severn Valley i bakgrunden. Vid Worcester lämnar du Severn och klättrar försiktigt tillbaka till Stoke Prior genom öppet landskap.

 

Stratfor upon avon tur och retur  7 Nätter, 110 slussar och 7 timmars kryssning per dag (43 h totalt) (Del av den bruna linjen för Avon ring på kartan ovan)

Kryssa genom idylliska sträckor av Worcestershire och Warwickshires vackra landsbygd till den historiska staden Stratford upon Avon.

Förtöj i den vackert underhållna kanalbassängen vid Stratford, vid trapporna till Royal Shakespeare Theatre för att gå upp till byn och Shakespeares födelseplats.

 

Birmingham mini ring
4 nätter, 49 slussar, ca 7,5 h kryssning per dag.

Denna ring passar för den som är intresserad av Storbritanniens finaste arkitektur inklusive Gas Street Basin inne i Birmingham. Man följer sen vidare på Grand Union Canal till Warwickshire och landsbygden där landskapet är hisnande. Turen fortsätter på Stratford upon Avon-kanalen tillbaka till Worcestershire & Birmingham-kanalen. Många byar, pubar och värdshus efter hela kanalen. Denna tur kan man även åka på en vecka om man vill ha väldigt lite körtid per dag och istället göra besök i land. En del väljer att ta denna tur även på en weekend dvs fredag till söndag men då blir det ganska mycket båtkörning varje dag, men det är möjligt om man önskar. 

Privat transfer kostar ca 2200 sek per bil (max 4 pers) eller 2600 sek per minibuss (max 7 pers) Birmingham flygplats - marina t/r och inkl ett stopp på supermarket på utresan för att proviantera. Vi hjälper er att boka!

Eagle för 6-7 personer
Gull för 4-6 personer
Owl för 8-10 personer
Swan för 8-12 personer
Weaver för 2-4 personer
Goose för 6-8 personer
Trush för 4-6 personer
Antal sökresultat: 7