Pretoria - Victoria fallen 3/4 nätter 5 stars

Delta i en extraordinär resa med Rovos Rail från Pretoria till Victoriafallen, tillgänglig som både en 3- och 4-nätters upplevelse.

Denna spännande äventyrsresa tar sin början när tåget lämnar Rovos Rail Station i Pretoria. Vi rör oss norrut genom Warmbaths (Bela-Bela), känt för sina mineralvatten, och Nylstroom (Modimolle), namngivet av Voortrekkers som Nilens källa eftersom stadsfloden råkar vara nordgående. Genom att korsa Kräftans vändkrets och Limpopo River når vi Bulawayo, Zimbabwes andra stad och både Matabelelands och landets industriella huvudstad. Utforska Matobo National Park under en safaritur (endast på den 4-nätters resan), en plats med bushmän, klippkonst och dramatiska granithöjder. Det är också platsen där Cecil John Rhodes grav vilar högst upp på Malindidzimu - 'kullens av välvilliga andar' med en panoramavy över världen. Vi färdas längs en av världens längsta sträckor av rak järnväg - 114 km - innan vi korsar Hwange National Park, ett rikt och varierat djurreservat som vi utforskar under en minnesvärd safariutflykt. Ankom till de magnifika Victoriafallen vid den mäktiga Zambezifloden, där detta avsnitt av äventyret avslutas. De omgivande områdena erbjuder en mängd fritidsmöjligheter, inklusive kryssningar, forsäventyr och enastående möjligheter för safari och fotografering. Resan kan även göras i omvänd ordning, och beroende på tågkapacitet kan den sträcka sig genom Botswana.

3 nätter:

Utforska en 3-nätters tågresa med Rovos Rail från Pretoria till Victoriafallen:

DAG 1: FRÅN PRETORIA TILL GRÄNSEN I MUSINA, SYDAFRIKA / BEITBRIDGE, ZIMBABWE Börja din äventyrsresa med en avgång från Rovos Rail Station i Pretoria. Gästerna kan fräscha upp sig i sina bekväma sviter innan de ansluter sig till medresenärerna i loungevagnen eller observationsvagnen längst bak i tåget. Se till att tågchefen eller administrativ biträdande har ditt pass redo. Lunch serveras i de eleganta matsalsvagnarna. Res genom Warmbaths (Bela-Bela) – känt för sina mineralvatten – och Nylstroom, döpt av Voortrekkers som Nilens källa eftersom stadens flod råkade vara nordgående. Passera kanten av platån där Highveld stupar brant. Njut av te i lounge- och observationsvagnarna när tåget korsar Kräftans vändkrets. Avsluta dagen med en formell middag i matsalsvagnarna medan tåget korsar Limpopo River på väg till Beitbridge.

DAG 2: AVKOPPLING OMBORD Börja dagen med en härlig frukost som serveras i matsalsvagnarna fram till 10:00. Tåget tar dig genom det unika baobab-landskapet medan lunch avnjuts i de vackra matsalsvagnarna. Res mot Bulawayo, Zimbabwe's andra stad och huvudstad i Matabeleland, samt landets industriella huvudstad. Koppla av med te i lounge- och observationsvagnarna innan du njuter av en formell middag i matsalsvagnarna på väg till Mpopoma.

DAG 3: UPPTÄCK HWANGE NATIONAL PARK Börja dagen med en utsökt frukost som serveras i de eleganta matsalsvagnarna fram till klockan 10:00. Lunch avnjuts också i dessa bekväma matsalsvagnar. Tåget rör sig mellan Gwaai och Dete längs en av världens längsta och rakaste järnvägslinjer, sträckande sig över imponerande 114 kilometer och längs den östra kanten av Hwange National Park. Upplev spänningen med en safari på The Hide i Hwange National Park, omgivet av fantastisk natur. Avsluta dagen med en formell middag i matsalsvagnarna medan tåget rullar mot Thompsons Junction.

Klädsel för dagen: Formell

DAG 4: ANKOMST TILL VICTORIAFALLEN Mellan klockan 07:00 och 10:00 bör du se till att ditt bagage är klart för hämtning klockan 09:45 och att du har ditt pass till hands. Morgonen inleds med en smakfull frukost som serveras i matsalsvagnarna fram till klockan 09:30. Erhåll en oförglömlig avslutning på din resa när tåget når sitt mål vid de magnifika Victoriafallen i Zimbabwe.

4 nätter

DAG 1: PRETORIA ÄVENTYR Starta din resa med avfärd från Rovos Rail Station i Pretoria. Gäster har möjlighet att fräscha upp sig i sina exklusiva sviter innan de ansluter sig till medresenärerna i loungen eller observationsvagnen längst bak i tåget. Upptäck platser som Warmbaths (Bela-Bela), känt för sina mineralvatten, och Nylstroom (Modimolle), namngivet av Voortrekkers som Nilens källa på grund av att stadens flod råkade vara nordflödande. Passera kanten av platån där Highveld stupar brant. Middagen serveras i de eleganta matsalsvagnarna på väg till Polokwane. Klädsel för dagen är formell. Se till att tågchefen eller administrativ biträdande har ditt pass.

DAG 2: AVKOPPLING OMBORD GRÄNS: MUSINA, SYDAFRIKA / BEITBRIDGE, ZIMBABWE Inled dagen med en smakfull frukost serverad i de förstklassiga matsalsvagnarna. Tåget passerar Kräftans vändkrets på väg till Louis Trichardt. Lunch serveras i de bekväma matsalsvagnarna. Genomför gränshandlingar med Sydafrika och avnjut te i loungen och observationsvagnarna. Tåget korsar Limpopo River på väg till Beitbridge för gränshandlingar med Zimbabwe. I Rudyard Kiplings "Just So Stories" ger 'Elephant’s Child' sig iväg från sin familj till "den stora grå-gröna, flottiga Limpopo-elven, helt omgiven av febert-träd, för att ta reda på vad krokodilen har till middag." Middagen avnjuts i de eleganta matsalsvagnarna på väg till Gwanda. Klädsel för dagen är formell.

DAG 3: ÄVENTYR I MATOBO NATIONAL PARK Börja dagen med en smakfull frukost serverad i de eleganta matsalsvagnarna fram till 09:00. Tåget tar dig genom det fascinerande baobab-landskapet och stiger upp till Bulawayo, Zimbabwe's andra stad, känd som huvudstad i Matabeleland och landets industriella huvudstad. Lunch serveras i de exklusiva matsalsvagnarna. Efter detta överför du till Matobo National Park (±45 min) för att utforska buskmänniskogrottor, klippkonst och besöka Cecil John Rhodes grav. Tåget avgår mot Sawmills för kvällen. Middagen avnjuts i de eleganta matsalsvagnarna. Klädsel för dagen är formell.

DAG 4: SAFARI I HWANGE NATIONAL PARK Börja dagen med en härlig frukost serverad i de förstklassiga matsalsvagnarna fram till kl. 10:00. Tåget reser mellan Gwaai och Dete längs en av världens längsta raksträckor på järnväg – hela 114 kilometer – och längs den östra kanten av det imponerande Hwange Park. Lunch serveras i de exklusiva matsalsvagnarna. Njut av en minnesvärd safari i Hwange National Park, landets största viltområde som sträcker sig över 1 462 000 hektar. Middagen avnjuts i de eleganta matsalsvagnarna på väg till Thompsons Junction. Klädsel för dagen är formell.

DAG 5: UPPTÄCK VICTORIA FALLS Se till att ditt bagage är redo för hämtning 15 minuter innan avresa och att du har ditt pass. Frukost serveras fram till kl. 09:30. Observationsvagnen kommer att leda tåget, vilket är en ytterligare höjdpunkt för våra järnvägsentusiaster. Ankomst till resans slutdestination vid de magnifika Victoriafallen, Zimbabwe.

 

Vänligen klä dig lämpligt för safariturer/exkursioner: morgnarna kan vara kyliga och sedan bli betydligt varmare; eftermiddagar kan vara varma och sedan svalna av markant. Vi rekommenderar varma kläder, bekväma skor, hattar och solskydd. Regnponchos finns tillgängliga. Utflykter kan ändras. Tiderna är ungefärliga och kan inte garanteras.

 

Bokningsförfrågan

Pris per person

Pullman Cabin
26 580 sek
Royal Suite
51 960 sek

Förfrågan är ej bindande

Dela med vänner Facebook share link Twitter share link Tipsa en vn

Andra Klassiska tåg

British Pullman Historiska Bath
British Pullman The Golden Age of Travel
Champagne Afternoon Tea ombord på British Pullman
Dar es Salaam - Kapstaden 15 nätter
Durban - Pretoria 2 nätter
Essence of Malaysia 3 nätter
Essence of Scotland 3 nätter
Goodwood Revival
Grand Western Scenic Wonders, Westbound 7 nätter
Kapstaden - Dar es Salaam 15 nätter
Kapstaden - Pretoria 3 nätter
Orient Expressen Istanbul-Paris 5 nätter
Antal sökresultat: 29