Essence of Scotland 3 nätter 5 stars

Stig ombord på Royal Scotsman och fördjupa dig i de legendariska landskapen och elementen i rörelse som kännetecknar Skottland. Denna unika resa sträcker sig över tre nätter och bjuder på upplevelser bland forna berg, frodiga trädgårdar och fascinerande viltliv. Besök ett anrikt destilleri och ett majestätiskt slott medan du fördjupar dig i höglandets rika kulturarv.

Utforska Skottlands skönhet från den eleganta komforten ombord på Royal Scotsman-tåget. Resan tar dig genom antika landskap från Edinburgh till Kyle of Lochalsh och Aviemore under tre dagar. Upplev höglandskulturen, besök historiska platser som Tomatin Destilleri och Ballindalloch Castle, och njut av underhållning ombord. Med en maximal kapacitet på 38 gäster blir det en intim resa där du kan skapa minnen och fördjupa dig i Skottlands rika arv. En perfekt kombination av lyx och äventyr väntar dig på denna minnesvärda resa med Royal Scotsman.

Dag ett: Edinburgh Din resa med Royal Scotsman inleds när visselpipan ljuder. Tåget rör sig genom Skottlands magnifika, forntida och karga landskap med elegant Edwardianska interiörer som sveper in dig i värmen av kashmir och tartan. Resan norrut tar dig genom städer som Perth, Dunkeld, Pitlochry och Blair Atholl. Landskapet förändras från rullande kullar i Perthshire till dramatiska toppar och dalar när du når Aviemore, porten till Cairngorms National Park.

Dag två: Kyle of Lochalsh Efter att ha lämnat Boat of Garten reser tåget norrut mot Inverness och Kyle of Lochalsh. Resan bjuder på enastående natursköna vyer genom Loch Luichart och Torridon Mountains. Besök Attadale Gardens och alternativt upplev Plockton eller stanna ombord för att njuta av lokala musiker i Observationsvagnen vid Kyle of Lochalsh.

Dag tre: Aviemore Lämna Kyle och bege dig mot Inverness innan du avslöjar hemligheterna bakom det historiska Tomatin Destilleri. Alternativt kan du lyssna på höglandssagor ombord medan du njuter av lunch. Besök Ballindalloch Castle från Speyside och återvänd till tåget för en avslutande galamiddag på väg till Dundee.

Dag fyra: Edinburgh Frukost serveras när tåget lämnar Dundee och korsar Tay Bridge in i det forna Fife-riket. Din Essence of Scotland-resa avslutas i Edinburgh, där vi säger adjö och önskar dig en säker fortsättning på din resa.

 

Avresedatum visas i kalendern i bokningsförfrågan här intill genom att de datumen är mörkare och valbara, vänligen notera att det inte innebär att platser finns kvar på de datum som är valbara, utan det är en förfrågan som skapas. Vi återkommer med svar på er förfrågan inom 24h eller nästkommande vardag. Notera att vissa resor endast går en eller ett par gånger om året. Ytterligare hyttkategorier kan finnas än de två vi visar pris för online. Ange gärna i er förfrågan om ni önskar offert på en annan kategori. 

Bokningsförfrågan

Pris per person

Twin Cabin
87 040 sek
Grand Suite
231 200 sek

Förfrågan är ej bindande

Dela med vänner Facebook share link Twitter share link Tipsa en vn

Andra Klassiska tåg

British Pullman Historiska Bath
British Pullman The Golden Age of Travel
Champagne Afternoon Tea ombord på British Pullman
Dar es Salaam - Kapstaden 15 nätter
Durban - Pretoria 2 nätter
Essence of Malaysia 3 nätter
Goodwood Revival
Grand Western Scenic Wonders, Westbound 7 nätter
Kapstaden - Dar es Salaam 15 nätter
Kapstaden - Pretoria 3 nätter
Orient Expressen Istanbul-Paris 5 nätter
Orient Expressen Paris - Istanbul t/r 5 nätter
Antal sökresultat: 29